The English book This Is How The State Fucks Your Mind is on hyperdialog.co.nr

This site is for the Swedish version.

Bokens delar finns under ovanstånde flikar.

Den 22 oktober 2015 fick jag veta att det kortkommando för att spara som jag ger inte funkar på en del system.

Gör så här klicka på symbolen för helskärm och där finns en nedladdningssymbol. Ska ändra överallt senare.

Bloggen nedan visar en del av tillkomsten och de olika kampanjer jag gjort.

En enkel bild visar hur Hypertabut verkar

Publicerat 4 juni 2010

Detta är ett avsnitt ur Del 2, första sektionen, som kan laddas ner härHär visas hur den västerländska hjärntvätten håller dig inspärrad med Hypertabut. Vår dynamiska förmåga kan ses som ständigt expansiv. Vi går från oförståelse till förståelse och vi skapar nya tankar som i ovanstående bild symboliseras av de streckade gula markeringarna. Medan ett statiskt eller orörligt perspektiv är till för att avstyra tänkande, förändring eller utveckling.

Hypertabut visas här som en tjock svart ram. Människor får veta att hela deras värld är den grå ytan innanför denna ram. Samtidigt får de veta att det inte finns några som helst begränsningar för deras kunskaper eller tänkande; under förutsättning att de håller sig inom begränsningen.

Eller sagt så här. Innanför ramen härskar lydnadskulturen medan utanför ramen är den förbjuda dialog- eller förståelsekulturen. Vad ramen är för något får ingen veta konkret. Men de flesta lär sig av erfarenhet att det finns starka tabun som de inte får närma sig. I tabut ingår att ens tala om att det finns en mur eller ram som de inte får passera. För blotta nämnandet, att det finns en mur, röjer ju bluffen.

De som lever i den grå världen innanför Hypertabut ser det därför som självklart att undvika att tala om barriären. Dessutom får de veta att de begränsningar som finns enbart beror på självklara och naturliga förutsättningar.

Den stora vitsen för de som konstruerar en sådan värld är att de får möjligheten att kunna förklara alla de dynamiska sammanhang som de har förbjudit pöbeln att förstå. Och givetvis är dessa förklaringar till för att omöjliggöra förståelse av den förbjudna dynamiken.

De flesta befinner sig därför inom den grå ytan innanför Hypertabut och tror att denna futtiga grådaskiga värld är hela världen. Att dölja och skydda muren så att människor tror att den grå sörjan är hela världen är en viktig uppgift för staten, den akademiska sekten, massmedia och kyrkan. Muren, som döljer vår förmåga att förstå dynamiska sammanhang har namnet Hypertabut eftersom det är det största eller det mest överordnade tabut som finns.

Ett utmärkt exempel som liknar Hypertabut är det kulturella immunsystemet. Robert Pirsig (född 1928) som är mest känd för kultboken "Zen och konsten att sköta en motorcykel" (1974) skriver, i boken "Lila : en studie i moral" (1991), om det "kulturella immunsystemet" som bevarar fördomar och livslögner. Pirsig menar att "det kulturella immunsystemet" är en osynlig mur som eliminerar allt som hotar vad människor har lärt sig som den enda möjliga sanningen.

Det behöver dessutom inte vara frågan om en medveten eller avsiktlig aggression. För de som vet att de har den enda möjliga sanningen; behöver ju inte veta något mer. Pirsig har, särskilt i Lila, en hel del betydelsefulla tankar om de saknade relationerna mellan dynamik och det statiska förnuftet. Men han saknar en del grunder varför han kör i diket. Hur som helst har hans tankar redan haft stor betydelse; eftersom han tydligt är emot den akademiska sektens traditioner. Läs hans böcker! Men innan du gör det läs särskilt vad jag har skrivit om filosofi och metafysik så fyller du i vad Pirsig har missat.Robert Pirsig
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Pirsig

Zen and the Art of Motorcycle Maintenance
http://en.wikipedia.org/wiki/Zen_and_the_Art_of_Motorcycle_Maintenance

Lila: An Inquiry into Morals
http://en.wikipedia.org/wiki/Lila:_An_Inquiry_into_Morals


1 kommentar:

  1. Jag håller med dig Ola. Som Leif skrev: världen är ett mentalsjukhus. När du är frisk får du komma härifrån.

    SvaraRadera

Du kan skriva anonymt. Du behöver bara lösa gåtan för att förhindra att robotar tar över kommentarerna med reklam. Kommentarerna publiceras omedelbart utan granskning.

Skriv gärna och mycket!