The English book This Is How The State Fucks Your Mind is on hyperdialog.co.nr

This site is for the Swedish version.

Bokens delar finns under ovanstånde flikar.

Den 22 oktober 2015 fick jag veta att det kortkommando för att spara som jag ger inte funkar på en del system.

Gör så här klicka på symbolen för helskärm och där finns en nedladdningssymbol. Ska ändra överallt senare.

Bloggen nedan visar en del av tillkomsten och de olika kampanjer jag gjort.

Det västerländska tänkandet - Den Västerländska Förbannelsen är äntligen finito - så att vi kan börja bygga nytt


Publicerat 4 juni 2010, uppdaterat 13 juli 2012


Den första delen blev en succé med många nedladdningar. Här kommer en andra del. Observera att du behöver inte börja med att läsa den första delen.

"Frigörelse är att riva de murar som vi är omringade av, både som människor och som nationer. Och det är rädsla som bygger dessa murar, det är rädslan inom oss som skapas och understödjs av våra regeringar. Det är mycket enklare att kontrollera oss om vi är rädda, för andra människor, än om vi inte är det."

Så sa Roger Waters (född 1943), 27 maj 2010, om kommande turné med The Wall.

Det var bra ord. Men, denna form av förebråelser är en del av den västerländska förbannelsen. Vi har vant oss vid att kritiken inte kan få ett rejält fäste. Protesterna har blivit till ett eget revir - samtidigt som orsakerna lever vidare utan att påverkas. De första orden i låten Another Brick In The Wall (Part II) går så här: "We don't need no education, We don't need no thought control."

Jag går vidare och undersöker på djupet varför det är som det är. Och framför allt visar jag konkret hur det ser ut på andra sidan.

När du tydligt kan se att den odiskutabla och absoluta grunden för vad staten, skola och universitet lär ut ÄR att du ska vara rädd; så att du bara vågar att lyda, får du fast mark under fötterna. Det du antagligen har misstänkt är helt rätt. Du har bara inte haft orden och de historiska sammanhangen tidigare.

Kort sagt jag gör inte bara slut på den västerländska förbannelsen; jag gör även slut på den tandlösa gnället. Visst, är det så att kritikerna av det västerländska tänkandet genom seklerna har gjort iakttagelser; som jag har använt mig av på min väg. Jag är inte otacksam. Men, nu är det dags att gå vidare.

Jag är övertygad om att Du kommer att hålla med med när du har läst om Den falska upplysningen, Det västerländska helvetets tio budord, Slaktkicken och Hypertabut. Och särskilt när du har läst och om den vanligen dolda grunden för det så kallade västerländska tänkandet.

Här är lite fler citat som visar kritik mot det västerländska perspektivet; som vi tror är detsamma som det enda möjliga.

”... de flesta politiker, enligt de bevis vi har, är inte intresserade av sanning utan av makt och att hålla sig kvar vid makten. För att underhålla makten är det viktigt att folket hålls i okunskap, så att de lever i okunskap om sanningen, till och med om vad som är sant om det egna livet. Därför är vi omgivna av en väldig väv av lögner, som vi livnär oss på.”

Sagt av Harold Pinter (1930-2008) i hans Nobelföreläsning: Konst, sanning & politik. Motivering till hans Nobelpris i litteratur 2005: Pinter "som i sina dramer frilägger avgrunden under vardagspratet och bryter sig in i förtryckets slutna rum".


Sous les pavés, la plage / Under gatstenen, stranden / Under gatan en strand

Klantskallarna, i studentupproret, 1968 villade bort sig. De hade en hel del insikter. De ville ha bort det västerländska förtrycket, som gör människan tanke-, känslo- och handlingsförlamad. Men deras egen förvirring gjorde att förtryckande politiska krafter tog över - varför de misslyckades totalt. Hur det nu än var hade de ovanstående paroll som återspeglar den borttappade grunden. Med kunskaper och alternativ som då saknades blir dessa ord och förhoppningar återuppväckta. Därtill inser de flesta idag att de hinder som fortfarande finns; är nu blott rutten sörja som hindrar människans möjligheter. Till stranden!


Så här skrev August Strindberg (1849-1912):

Vad är filosofi?
Ett sökande efter sanningen.
Hur kan då filosofien vara överklassens vän?
Jo, överklassen betalar filosoferna för att de endast skola upptäcka behagliga sanningar.
Om några obehagliga upptäckas då?
Så kallas de för lögner, och filosofen betalas icke.
..

Vad är moral?
En rättskänsla som av överklassen disciplinerats i avsikt att narra underklassen till ett stillsamt levnadssätt.
..

Det är inga personer med anseende som angripa samhället.

Nej, det är icke att undra på, ty överklassen, som utdelar anseende, skänker detta endast åt dem som försvara samhället (= överklassen).OBS - om du är på startsidan så kan följande avsnitt redan vara i ditt fönster

Här är en lite längre presentation av den andra delens första sektion


Bli kvitt hjärntvätten - Den västerländska förbannelsen - och greppa dina förbjudna möjligheter

Mobbing, diskriminering, rasism, skolmassakrer, etnisk rensning, koncentrationsläger, tortyr, förtryck, kolonialism och misshushållning av naturen. Vidrigheterna påstås bara vara olyckliga omständigheter. Eller att det är frågan om den mänskliga naturen och det hela kan avfärdas med så har det alltid varit.

Samtidigt är det knöligt med dialog, dynamik, samarbete, förändring, mångfald och kommunikation.

Att det är som det är beror på att du är så hjärntvättad du kan bli. Du tror att du är självständig i en fri värld. Du fattar därför inte att du lever i ett fängelse vars murar staten, skolan, universiteten och massmedia hindrar dig att upptäcka.

Den västerländska förbannelsen som vanligen kallas för det västerländska tänkandet lärs idag ut som basen för kunskap och förståelse. I själva verket är denna grund en bluff som kyrkan hittade på för att göra pöbeln lydnadsberoende.

Det innebär att det du tror är förnuftigt, sant, neutralt eller objektivt är ett dolt religiöst lydnadsperspektiv. Med andra ord du - och vi alla är vrålblåsta.

Grunden för hjärntvätten är tabu och förbud mot de antika grekernas hela budskap om vår tänkande förmåga. Det är exempelvis därför vi är låsta till att tro att vi inte kan greppa hur vi kan lösa konflikter.

När du har upptäckt murarna är det lätt att förstå och tänka på riktigt. Det är inte alls svårt. Det handlar mest om att klara av inlärda hinder för dynamiskt tänkande, lära dig en del begrepp och upptäcka dolda historiska fakta och sammanhang.

Vi tänker dynamiskt varje dag. Vi upptäcker ju efter en stund hur vi ska göra - även när vi inte från början fattar något - eller hur? Att vi tror att vår skapande förmåga är obegriplig, mystisk, svår, ordlös eller inte har med tänkande att göra beror på att vi blir lärda att dölja och begränsa våra möjligheter.

När du har grunderna kommer du att ha nytta av Lydnadens grammatik för att upptäcka hur du dagligen blir lurad och Hyperdialog - Tänkandets Periodiska System som hjälper dig till ett nästa steg.

Du får även grepp om Hyperdialogeffekten som visar hur våra möjligheter kan växa när vi kan använda vår dynamiska förmåga att tänka. När konkret kunskap om dynamik är förbjuden blir biologiska metaforer enbart bilder utan vare sig innehåll eller mening.


Länkar

Roger Waters

Waters up for Pink Floyd reunion, Bassist says he'd do another one-off gig for charity, BBC, 27/05/2010

Another Brick In The Wall

The Wall – Live in Berlin, 21 July 1990

The Wall Live in Berlin: Part 1of 6

The Wall - Full video


Harold Pinter

Nobelföreläsning Konst, sanning & politik

Hela Pinters föreläsning finns, på engelska, som video på: http://nobelprize.org/mediaplayer/index.php?id=620

På samma sajt finns visserligen en svensk översättning.
http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2005/pinter-lecture-s.html

Men den är inte särskilt bra och måste ha gjorts i stor hast inför publiceringen. Jag har översatt citatet själv.

Motivering: Harold Pinter Nobelpriset i litteratur år 2005


Sous les pavés, la plage / Under gatstenen, stranden / Under gatan en strand

May 1968 in France

Deportees, Under The Pavement - The Beach (2009)
Under The Pavement - The Beach

Invasionen, Hela världen brinner (2010)
Under gatan en strand


August Strindberg

Samlade skrifter av August Strindberg

August Strindbergs Lilla katekes för Underklassen
- Vad är filosofi? …, Likt och olikt, s. 186.
- Vad är moral? …, Likt och olikt, s. 188.
- Det är inga personer med anseende som angripa samhället.... ,
Likt och olikt, s. 196.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du kan skriva anonymt. Du behöver bara lösa gåtan för att förhindra att robotar tar över kommentarerna med reklam. Kommentarerna publiceras omedelbart utan granskning.

Skriv gärna och mycket!